Vertel jouw verhaal

met de flexibele tekst module

Divi tekst module

Op een website wil je jezelf of je product presenteren. Een belangrijk element daarbij is tekst. Met de Divi tekstmodule stel je teksten in zoals jij dat wilt. Bepaal lettertypes, groottes en positionering voor het gewenste resultaat.

Divi tekst module

Tekst kan overal in een pagina en in verschillende kolomindelingen worden ingevoegd. Als je een tekstmodule toevoegt krijg je alle bewerkingsopties die je met een normale WordPress-pagina ook hebt. Deze module kan worden gebruikt om kleine stukjes tekst weer te geven in een complexe lay-out of om een hele pagina te maken over de volle breedte.

Bekijk de uitlegvideo

Of lees de uitleg

Tekst kan overal in een pagina worden ingevoegd. Tekst modules kunnen in kolommen van elke breedte worden geplaatst. Als je een tekstmodule toevoegt krijg je alle bewerkingsopties die je met een normale WordPress pagina ook hebt. De tekst module kan worden gebruikt om kleine stukjes tekst weer te geven in een complexe lay-out of om een hele pagina te maken over de volle breedte.

Hoe moet je een tekst module toevoegen aan een pagina

Voordat je een tekst module aan een pagina kunt toevoegen moet je eerst schakelen naar de Divi opbouwfunctie. Wanneer je de Divi thema hebt geïnstalleerd op jouw website, zie je een knop met daarop ‘gebruik Divi opbouwfunctie’ elke keer wanneer je een nieuwe pagina aanmaakt. Wanneer je op de knop drukt activeer je de Divi opbouwfunctie en kun je gebruik maken van de mogelijkheden dat Divi te bieden heeft.

Wanneer je een sectie en een rij hebt toegevoegd, kan je een module toevoegen. Als je een nieuwe pagina start moet je altijd eerst een rij toevoegen.

Zoek de tekst module tussen het lijstje van modules en klik erop om hem toe te voegen aan jouw pagina. Wanneer de module is toegevoegd zal je een lijstje met opties tevoorschijn zien komen. Deze opties zijn gecategoriseerd in drie hoofdgroepen: Content, Ontwerp en Geavanceerd.

De module opties (Content)

Content

In dit veld voer je de tekst in voor deze module. Tekst gebruikt de volle breedte van de kolom waar het in staat.

Achtergrond

De tekstmodule kan elke kleur hebben die u wilt. Je kiest een kleur met behulp van de kleurkiezer. Je kunt ook kiezen voor een gradient, afbeelding of zelfs een video. Let in de laatste twee gevallen goed op de leesbaarheid van je tekst.

Admin Label

Standaard zal de Afbeeldingen module in de Divi builder weergegeven worden als ‘Tekst’. Met het Admin Label kunt u dit eenvoudig aanpassen.

Kom je er zelf niet uit?

Wij helpen je graag op weg! Stel je vragen aan een expert.

De module opties (Ontwerp)

Corps Tekst

Met deze opties kun je de stijl van je content aanpassen. Dit kan in alle mogelijke manieren. Zo kun je kiezen welke lettertype of welke kleur je wilt voor je content.

Tekstkleur

Als jouw tekst wordt weergegeven op een lichte achtergrond stel je de tekstkleur in op ‘Donker’. En andersom: als jouw tekst wordt weergegeven zet je de tekstkleur op ‘Licht’.

Tekst Lettertype

Je kan hier de lettertype van je content bepalen. Divi komt met allerlei verschillende lettertypes waar je uit kunt kiezen. Standaard gebruikt Divi de ‘Open Sans’ lettertype voor alle tekst op je pagina.

Tekstgrootte

Hier kun je de grootte van je content aanpassen. Je kan de slider verschuiven om de tekst groter of kleiner te maken.

Corps Letterspatiëring

Letterspatiëring zorgt ervoor dat er ruimte komt tussen elke letter. Als je de ruimte tussen de letters groter wilt maken, kan je dit met de slider verschuiven.

Corps Lijnhoogte

Lijnhoogte zorgt ervoor dat er ruimte komt tussen elke regel. Als je de ruimte tussen de regels groter wilt maken, kan je dit met de slider verschuiven.

Tekst Shadow

Met deze optie kun je verschillende soorten schaduwen aan je tekst toevoegen.

Tekst uitlijning

Met dit menu kan je de uitlijning van de tekst instellen op Links, Midden, Rechts of Uitgelijnd.

Titel Tekst

Met deze opties kun je de stijl van de titel aanpassen. Dit kan in alle mogelijke manieren. Zo kun je kiezen welke lettertype of welke kleur je wilt voor de titel.

Rand / Boord

Met deze optie kun je er voor kiezen of je een rand om je module wilt hebben. Deze kun je ook op verschillende manieren stijlen.

De module opties (Geavanceerd)

CSS ID & CSS Klasse

Met deze opties kun je de module een ID of Klasse geven, met een ID of Klasse kan je de module aanpassen met CSS. Standaard zijn deze leeg.

Uitschakelen aan

Met deze opties kun je er voor kiezen dat de module op bepaalde apparaten niet getoond wordt.